9 fordeler med Gua Sha

9 fordele ved Gua Sha

I dette indlæg deler vi 9 fordele ved at bruge Gua Sha med dig. Vidste du, at du kan reducere både rynker, hævelser i ansigtet, cellulite, acne, hudorme og rosacea med vores Gua Sha sten og ansigtsrulle?

Selvom Gua Sha-trenden er relativt ny, er det faktisk en behandling, der allerede har eksisteret i over 2.000 år inden for kinesisk medicin. Gua Sha er en massageteknik, der går ud på at bruge sten/krystaller til at massere ansigt og krop. Når du masserer dit ansigt med Gua Sha stenen eller ansigtsrullen, bliver huden let rød, hvilket betyder, at blodcirkulationen i området øges. Det betyder igen, at der transporteres masser af næringsstoffer og ilt dertil, hvilket er supersundt for din hud.

Det anvendte værktøj er normalt lavet af sten eller krystaller, men der findes også varianter af stål. De mest almindelige sorter er jade, ametyst og rosenkvarts. Sidstnævnte har vi brugt til vores lækre Gua Sha sæt . Sættet indeholder både Gua Sha sten og Facial Roller i Rose Quartz med gulddetaljer, og er virkelig super lækkert hvis vi selv skal sige det. Da rosenkvarts er en sten med naturlige formationer, er hvert eneste Gua Sha sæt hos os helt unikt.

1. Reducer rynker med Gua Sha

Ved at udføre Gua Sha vil dine hudceller modtage mere næring og forblive sundere. Gua Sha stimulerer også det parasympatiske nervesystem, så kroppen kan hvile. At behandle ansigtet med en Gua Sha massage vil derfor frigøre spændinger i ansigtsmusklerne. Muskler, der er afslappede, vil være med til at modvirke rynker og linjer i huden. Det er ret fantastisk, at man kan mindske rynker under øjnene, på panden og omkring munden ved at lave en behandling, der er så behagelig, ikke?

2. Forebyg spændte muskler og hovedpine

Gua Sha stone og Facial Roller er perfekte massageredskaber til at løsne spændte og stive muskler i ansigt, hovedbund og nakke. Disse muskler bruger vi hele dagen, og i kombination med stress kan der hurtigt opbygges muskelknuder, spændinger og hovedpine hos mange af os.

Kvinde holder ansigtsrulle op fra Silkemyks Gua Sha sæt

3. Reducer hævelser i ansigtet

Hvis du ofte har tendens til at blive oppustet og har en hævelse i dit ansigt, bør du fokusere på lymfedrænage, når du laver Gua Sha. For ekstra fokus på netop lymfedrænage under ansigtsmassage, er det vigtigt, at de bevægelser, du laver, går mod lymfeknuderne. De sidder især i nakken og nær ørerne.

Du ved måske, at vores krop kommer af med affaldsstoffer gennem blod- og lymfekredsløbet, men hvad er lymfedrænage egentlig? Vores lymfesystem har en vigtig opgave - nemlig at transportere lymfe rundt . Lymfe er en væske, der indeholder hvide blodlegemer, der bekæmper infektion. Et velfungerende lymfesystem er derfor meget vigtigt for helbredet, og her kan Gua Sha massage bidrage positivt.

4. Få strammere hud og en mere defineret kæbe

Ved regelmæssigt at massere dit ansigt med Gua Sha, vil du faktisk opleve en fastere hud, et naturligt øjenbrynsløft og et strammere og mere defineret kæbeområde.

LÆS OGSÅ: Hvordan bruger man Gua Sha?

5. Behandl følsom hud, rosacea og sprængte blodkar

Døjer du med sprængte blodkar, følsom hud og rosacea i ansigtet? Du må gerne bruge Gua Sha som behandling, da den kan virke beroligende på huden, når den bruges korrekt. Samtidig skal man være lidt forsigtig, da hårdhændet håndtering af rødme i ansigtet kan gøre tilstanden værre. Vi anbefaler, at du stiller din ansigtsrulle i køleskabet et par minutter inden behandling – så den er dejlig kølig. Rul derefter forsigtigt over din hud med let tryk for at afkøle og berolige irriteret hud.

6. Behandl acne med Gua Sha

Det vigtigste tip til behandling af acne og hudorme med Gua Sha er aldrig at trække/trække Gua Sha-stenen direkte over det berørte område. Det er bedst at massere området omkring bumserne. Ved at massere den sunde hud omkring området med acne, vil blodcirkulationen i huden øges, hvilket igen vil have en positiv effekt på området med acne. Fordi blodcirkulationen øges, hjælpes huden lettere af med hudorme og bumser. Porer bliver mindre synlige, og urenheder i huden som akne og bumser reduceres.

Gua Sha sæt fra Silkemyk til at reducere acne, rynker og rosacea

7. Få strammere hud og slip for cellulite på kroppen

På kroppen virker Gua Sha som en dybdegående massage. Det vil opløse spændinger, mindske muskelsmerter og øge blodcirkulationen. Resultatet er øget kollagen- og elastinproduktion i huden, hvilket resulterer i strammere hud og færre celluliter. Du kan bruge Gua Sha på hele kroppen, med særligt fokus på områder du føler har mange spændinger, knaster, løs hud og/eller cellulite. Hos kvinder findes cellulite ofte på lårene, så dette er et naturligt sted at massere med Gua Sha.

Husk, at når du masserer kroppen med Gua Sha stenen, vil du opleve røde mærker på huden. Dette er blot et tegn på øget blodforsyning og er naturligt. Det betyder bare, at du gør det rigtigt. Det går heldigvis væk igen efter et par dage.

8. Øg mikrocirkulationen

Ifølge en undersøgelse lavet af Vogue vil du øge din mikrocirkulation med op til 400 % ved at bruge din Gua Sha i et til to minutter hver dag. Mikrocirkulationen er den del af kredsløbet i vores krop, hvor næringsstoffer, salte og vand optages – og affaldsstoffer udskilles. Mikrocirkulationen er grundlaget for, at celler og organer i kroppen kan overleve.

9. Slap mere af

Gua Sha er en afslappende skønhedsbehandling, der fungerer som meditation for mange. Stil Gua Sha stenen og ansigtsrullen koldt i køleskabet i et par minutter, find din yndlings ansigtsolie, træk vejret med maven og massér dit ansigt med dit Gua Sha kit. Det opløser spændte muskler, hjælper på spændingshovedpine og sænker pulsen. Uanset hvad det gør for dig, er det her egenomsorg på højt niveau: og det er altid godt for både krop og sjæl.

Tilbage til blog