Alt du trenger å vite om hårfjerning med IPL-laser | SILKEMYK

Alt du behøver at vide om IPL laser hårfjerning

Er du generet af bumser, knopper på huden og indgroede hår? Så vil en IPL hårfjerner være perfekt for dig! Traditionelle metoder til hårfjerning som barbering, voksning og plukning er meget brugt, men giver kortsigtede resultater, der ofte fører til sår og tør hud og indgroede hår. Hårfjerning med IPL laseren er derimod en skånsom og langtidsholdbar metode til hårfjerning, der giver rigtig gode resultater på uønsket hårvækst.

Hvad er IPL?

IPL står for " intens pulsating light ", og består af blide lysbølger, der danner et hvidt lys. En IPL-maskine er ganske enkelt en laser, der absorberer lys fra hårsækkene, og på den måde sætter hårvæksten i dvaletilstand. IPL-lysbølgerne rammer melaninet i håret under huden, og det hvide lys absorberes derefter af hårsækkene. Varmen fra lysenergien sætter aktive hår i dvaletilstand, hvilket betyder, at nye hår ikke vokser ud. Læs mere om Silkemyks IPL laser og en guide til hvordan du bruger den i dette indlæg.

IPL hårfjerning til indgroede hår

Risikoen for at få bumser, knopper og indgroede hår ved barbering eller voksning er relativt stor. Ved voksning vil hår, der knækker i stedet for at blive fjernet fra hårsækken, ofte krølle og/eller vokse sidelæns ind i huden igen. Når det sker, opstår der en betændelse i huden, og man får ujævn hud og bumser. Det samme sker ofte ved barbering, især hvis du barberer mod hårets naturlige vækstretning.

Hårfjerning ved hjælp af IPL-teknologi er et godt alternativ til hårfjerning for dem, der nemt får indgroede hår og knopper på huden. IPL er et pulserende lys, der beskadiger hårsækken, så håret falder af. Det der er så rart ved IPL-behandling er, at det kun skader hårsækken og ikke huden. Derfor er risikoen for indgroede hår efter fjernelse af hår med IPL hårfjernere minimal. Med IPL forbliver huden bumsfri og smuk.

Mange mennesker får rigtig gode resultater af IPL hårfjerning efter blot en eller to behandlinger. De fleste mennesker har stadig brug for op til 12 uger til at fjerne al hårvækst i det pågældende område. Grunden til at det tager et par uger at fjerne al hårvækst er fordi vores hår vokser i 3 forskellige cyklusser. Kun de hår, der er i den aktive vækstfase, behandles.

Permanent hårfjerning: hvad betyder det?

Du har måske læst om, hvordan du kan slippe af med hår permanent, men hvad betyder det egentlig? De fleste, der læser om hårfjerning med IPL og laser, tror, ​​at permanent betyder "for evigt", hvilket er meget forståeligt.

Man skal altid være lidt skeptisk og forsigtig, hvis nogen påstår, at en metode til hårfjerning er permanent. Vores hår vil altid vokse tilbage på et tidspunkt, så alle former for hårfjerning kræver vedligeholdelse. Ikke desto mindre kræves der meget mindre vedligeholdelse ved brug af IPL end andre metoder til hårfjerning.

Silkemy IPL hårfjerner i to forskellige varianter på lilla baggrund Hvad er det bedste ved laser og IPL til hårfjerning?

Begreberne laser og IPL bruges i flæng, da effekten er meget ens – men der er stadig forskel på de to. Både laser og IPL virker på samme måde ved at tilføre varme til pigmentet i hårsækkene og derved ødelægge de celler i hårroden, der får håret til at vokse.

Laser fungerer ved kun at bruge én bølgelængde, én styrke og et ensrettet lys, mens IPL bruger et bredspektret lys og en række forskellige bølgelængder og lysstyrker. IPL er derfor en blidere lysbehandling til huden. IPL giver også færre bivirkninger uden at kompromittere resultaterne af hårfjerningen.

IPL ansigtshårfjerning

Det er meget almindeligt at have hår i ansigtet – både for kvinder og mænd. Du kan bruge IPL hårfjerning i ansigtet, bare vær forsigtig omkring øjnene. IPL hårfjerning er mest effektivt på mørkt hår, og disse kan nemt behandles. Det er svært at fjerne lyse ansigtshår, da effekten af ​​IPL afhænger af niveauet af melanin i hårstrået. Jo mere melanin i hårstrået, jo mere effektiv virker IPL-laseren. Meget lyst, rødt eller gråt hår indeholder lidt melanin – derfor vil behandlingen desværre være mindre effektiv.

Hvis du har meget kraftig hårvækst i ansigtet på grund af en hormonel tilstand såsom hypertrichose eller hirsutisme hos voksne, vil du normalt skulle regne med flere IPL-behandlinger end gennemsnittet.

Skal man barbere sig inden hårfjerning med IPL, også i ansigtet?

Du skal ikke gøre noget, men for et optimalt resultat anbefales det at barbere de områder, der skal behandles, inden IPL-hårfjerneren tages i brug. Grunden til at vi anbefaler at barbere området først, er så lysenergien kan nå hårsækken så hurtigt og godt som muligt. Husk at hårsækkene skal være intakte for at IPL kan være effektiv. Undgå derfor at vokse eller plukke hårene i det område, du ønsker at behandle.

Myter om barbering

Mange kvinder synes, at tanken om at barbere deres ansigt er skræmmende, da de har hørt forskellige myter såsom, at barbering øger hårvæksten, og at man får mørkere og tykkere hår, når man barberer sig. Det er ikke sandt. Det er veldokumenteret, at barbering ikke stimulerer hårvækst. Du får heller ikke en anden hårfarve på håret, hvor du har barberet dig, og håret bliver ikke tykkere – selvom det måske føles sådan, mens det vokser ud. Håret bliver blødt igen, når det er vokset helt ud.

Kan du bruge et solarium efter at have brugt IPL-laseren?

Desværre er IPL hårfjerning og solarium ikke bedste venner. Solskadet hud bør ikke behandles med IPL, da dette kan give bivirkninger. Du bør vente mindst to uger, før du udfører en IPL-behandling, hvis din hud har været udsat for mange solarier. Efter hårfjerning med IPL bør du vente mindst 48 timer, før du udsætter et behandlet område for solariet.

Silkemyks IPL hårfjerner fås i to forskellige farver

Hvor effektiv er hårfjerning med IPL?

Resultatet afhænger af hudfarve, hårtykkelse og farve, genetisk hårvækst, hormoner i kroppen, sygdomme og medicin. Vi ser stadig, at hele 92 % af vores kunder havde mindre hårvækst allerede efter 6 behandlinger – hvilket er et rimeligt højt tal.

Hvor ofte kan IPL hårfjernere bruges derhjemme?

Vi anbefaler, at du bruger IPL-hårfjerneren en gang om ugen i de første 12 uger. Efter denne periode kan du bruge IPL en gang om måneden i 3 måneder, eller indtil du er tilfreds. For at bevare en silkeblød hud, bør du bruge laseren en gang hver 2. måned, eller efter behov. Fordi IPL-behandlingen kun er effektiv i dit hårs aktive vækstfase, nytter det ikke noget at bruge IPL-hårfjerneren mere end en gang om ugen.

Hvilke områder af kroppen er velegnede til IPL laser hårfjerning?

En IPL hårfjerner kan bruges på de fleste områder af kroppen med undtagelse af øjne og kønsområder. Fælles områder at behandle er armhuler, arme, ben, ansigt, bikinilinje, overlæbe, fingre, tæer og på overarme og lår. Undgå områder med meget pigment. De pigmenterede områder af din hud vil absorbere lysglimt fra IPL-laseren på et dybere niveau, hvilket kan forårsage hudirritation. Brug ikke IPL direkte på tatoveringer, fregner, mørke modermærker eller modermærker.

 

Så hvis du er en af ​​dem, der er træt af at blive generet af knopper på huden og indgroede hår efter barbering, så bør du investere i en IPL hårfjerner.

Tilbage til blog